Wij informeren u graagBlog

Weg met die saaie verpakking


Weg met die saaie verpakking

Nadat uw klant via uw webshop een aankoop heeft gedaan moet u zijn aankoop ook versturen. Hiervoor hebt u ook verpakkingsmateriaal nodig. Misschien recycleert u wel dozen van uw leveranciers om zo kosten te besparen. Uw verpakkingsmateriaal kan echter ook een marketingtool zijn. Verras uw klant met een originele verpakking!

De meeste pakketten worden nog steeds geleverd in de gekende bruine kartonnen dozen. Grote spelers zoals Bol.com en Coolblue hebben reeds hun eigen verzenddozen. Voor Pabo ligt dit iets gevoeliger ;-)

 

Vormen

Vergeet de standaard rechthoekige doos. Waarom geen dozen in de vorm van een hartje, kerstboom, paasei, koker,…? Mijn bestelling van tenniskledij bij een online tennisshop die in een doos met de vorm van een tennisracket komt, hoe cool zou dat zijn?

 

Look

Versier je verzenddozen met een leuke print. Laat je verzenddozen zo drukken of maak gebruik van stickers.

 

Humor

Op de dozen van Coolblue vind je enkele iconen wat je best niet met je bestelling doet.

Meer ideeën van Coolblue vindt u op deze website.

 

Tip!

Geef uw verpakking een naam. Zet bijvoorbeeld het woord "box" achter je winkelnaam. Mocht u bij ons iets bestellen, dan ontvangt u uw bestelling in een Omniposbox!

 

Houd echter steeds in gedachte dat het adresetiket duidelijk zichtbaar en herkenbaar blijft. De meeste bezorgbedrijven hebben daar strikte richtlijnen voor.